Kleurmeting van voedingsmiddelen en dranken
Spectrofotometers van HunterLab meten kleur en troebelheid in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie van diverse producten, FDA-conform en veelzijdig afhankelijk van de toepassing: in het laboratorium, in de productie, stationair of online/inline.
Gebakken producten en snacks
Brood, broodjes, toast, cakebodems, koekjes, ontbijtkoek, koekjes, snacks, chips, flips, crackers, pretzels, sticks, noten
Voedingsstoffen voor granen
Losse granen, granen, muesli en mueslirepen, bakingrediënten, bakmixen, bakpoeder, zetmeel, meel, gepofte graanproducten, muesli, cornflakes, pops, pasta, noedels
Zuivelproducten
Melk, gemengde dranken op basis van melk, koffieroom, yoghurt, kefir, kwark, ijs, room, gedroogde melkproducten, weipoeder, boter, boterbereidingen, smeerbaar vet
Groenten en fruit
Babypap, puree, moes, tomatenproducten, fruit en groenten – vers en diepvries
Suiker en snoepgoed
Snoep, fruitgom, chocoladedruppels, geleigom, cacaopoeder, cacaomassa, cacaoboter, chocolade, smeersels, crèmes, honing, jam, marmelade, conserven, suiker, rietsuiker, kristalsuiker, suikerklontjes, poedersuiker
Ingrediënten en gemaksproducten
Kleurstoffen, kleurpoeder, vloeibare kleurstoffen, losse kruiden en specerijen, sauzen, mayonaise, dressings, mosterd
Bakolie en margarine
Bakolie, olijfolie, zonnebloemolie, saffloerolie, koolzaadolie, margarine en vetten
Vlees, vis en plantaardige eiwitten
Gevogelte, rundvlees, varkensvlees, worstproducten, vis, plantaardige eiwitten, vlees- en visvervangers
Dranken
Koffie, thee/soortgelijke dranken, water, vruchtensap, frisdrank, bier/mout mixdrank, ambachtelijk bier, sterke drank Wijn, sterke drank, alcoholische mixdrank, wijn, mousserende wijn
Kleurmeting van bakkerijproducten en snacks
De nadruk van de kleurmeting van broodjes, koekjes en snacks ligt op het kwantificeren van de kleur op het niveau van visuele menselijke perceptie, zodat aan de verwachtingen van de consument wordt voldaan.
Brood, broodjes, toast, taartbodem
Gebak, ontbijtkoek, koekjes
Snacks, chips, chips, crackers, pretzels, sticks, noten
Kleurmeting van graanvoedingsstoffen
Granen, meel en pasta onderstrepen hun kwaliteitsnormen voor consumenten met kleurconsistentie. Bakingrediënten, granen en ruwe granen worden gecontroleerd om consistentie in de hele toeleveringsketen te garanderen.
Losse granen, granen, muesli en mueslirepen
Bakingrediënten, bakmixen, bakpoeder, zetmeel, bloem
Gepofte graanproducten, muesli, cornflakes, pops
Pasta, noedels
Kleurmeting van zuivelproducten
Zuivelproducten zijn zeer divers: de monsters kunnen ondoorzichtige vloeistoffen, halfvaste producten, vaste of poedervormige monsters zijn, maar er moet altijd aan de hoogste kwaliteitsnormen worden voldaan. Producenten kunnen aan deze eisen voldoen met HunterLab kleurmeetapparatuur en de juiste accessoires.
Melk, mixdrankjes op basis van melk, koffiemelk
Yoghurt, kefir, kwark, ijs, room
Gedroogde melkproducten, weipoeder
Boter, boterbereidingen, smeerbaar vet
Kleurmeting van fruit en groenten - rauw of verwerkt
Groenten en fruit zijn er in vele vormen, van hun natuurlijke, onbewerkte staat tot verwerkte purees en diepvriesproducten. De juiste technologie en instrumenten voor kleurmeting hangen af van de vorm van het te meten product.
Babypap, puree, brij
Tomatenproducten
Groenten en fruit - vers en bevroren
Kleurmeting van suiker en snoepgoed
Snoep, broodbeleg, chocolade en hun grondstoffen zoals suiker en cacao worden getest op hun visuele verschijning met behulp van kleurmeetapparatuur om het vertrouwen in het product en het merk te versterken. HunterLab heeft de juiste meetapparaten en monsterhouders voor elke toepassing.
Snoep, fruitgom, chocoladedruppels, geleiproducten
Cacaopoeder, cacaomassa, cacaoboter, chocolade
Spreads, crèmes, honing, marmelade, jam
Suiker, rietsuiker, rotssuiker, klontjes suiker, poedersuiker
Kleurmeting van ingrediënten en kant-en-klaarproducten
Specerijen, voedselkleurstoffen, synthetische/natuurlijke antioxidanten, mosterd, dressings en sauzen kunnen voorkomen in vaste, vloeibare, poeder- of pastavorm, dus zijn er verschillende meettechnieken nodig voor een succesvolle kleurmeting.
Kleurstoffen, gekleurd poeder, vloeibare kleurstoffen
Losse kruiden en specerijen
Sauzen, mayonaise, dressings, mosterd
Kleurmeting van eetbare oliën en margarine
De kleurkwaliteit van plantaardige oliën zoals olijfolie, zonnebloemolie en margarine speelt een belangrijke rol bij de classificatie van producten om de acceptatie en het vertrouwen van de consument te behouden.
Bakolie, olijfolie, zonnebloemolie, saffloerolie, raapzaadolie
Margarine en vetten
Kleurmeting van vlees, vis en plantaardige eiwitten
Voordat het product de consument bereikt, gebruiken de verwerkers van vlees, gevogelte en vis en hun plantaardige vervangers kleurmeetinstrumenten om de verwerking te controleren en de kwaliteit en versheid van het product te garanderen.
Gevogelte, rundvlees, varkensvlees, worstproducten
Vis
Plantaardige eiwitten, vlees- en visvervangers
Kleurmeting van dranken
Dranken kunnen ondoorzichtig, doorschijnend of transparant zijn en vereisen verschillende instrumenten en technieken voor een succesvolle kleurmeting. Fabrikanten kunnen deze vinden bij Hunterlab, wiens meetinstrumenten al worden gebruikt door grote drankenproducenten. Vraag ons om referenties!
Koffie, thee/soortgelijke dranken
Water, vruchtensap, frisdrank
Bier / mixdrankjes op basis van mout, ambachtelijk bier
Gedistilleerde dranken, alcoholische mixdrankjes, wijn, mousserende wijn
Je lokale partner:
-
ELSCOLAB BV
-
Da Vincilaan 11 b
6716 WC
Ede Netherlands -
+31 (0)342 42 60 80
HunterLab wereldwijd:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Stel ons hier uw vraag...
Wilt u direct praten over uw aanvraag/staal? Bel ons op
We tonen je de oplossing voor kleurmeting voor jouw product.
Of vul gewoon het onderstaande formulier in.
Onze colorimetrie-experts helpen je graag!
Is het fruit nog vers? Ziet de limonade er bleek uit? Waarom zijn de snacks donkerder dan normaal? Vragen als deze laten zien hoe gevoelig voedselproducten moeten zijn. Kleur speelt een bijzonder belangrijke rol in de voedingsindustrie omdat het bijdraagt aan het vertrouwen van klanten in een fabrikant of niet.
Kopers van grondstoffen beoordelen kleur als een kwaliteitsparameter op dezelfde manier als de eindconsument. Vertrouwen is gebaseerd op herkenning en een consistent uiterlijk. HunterLab is al 70 jaar expert in industriële kleurmeting en garandeert stabiele meetwaarden van grondstof tot eindproduct, inclusief vloeistoffen, vaste stoffen en niet-uniforme producten zoals granen of snacks, in voedingsbedrijven over de hele wereld.
Kleur meten betekent kwaliteit garanderen.
Fabrikanten en producenten kunnen alleen hoge kwaliteitsnormen garanderen als alle koekjes in een pakje dezelfde goudbruine kleur hebben, de limonade altijd vers oranje is of de cacaoboon niet te zwart is.
HunterLab voldoet aan de speciale vereisten van een voedingsproduct met een uitgebreide reeks verschillende kleurmeetsystemen.
Draagbare handheld apparaten, colorimetrische stations voor laboratorium en productie, online apparaten en geschikte software maken besparingen mogelijk door minder klachten, consistente kleurstabiliteit en dus tevreden klanten. HunterLab is al 70 jaar toonaangevend in de productie en distributie van meetapparatuur voor de beoordeling van kleur en kleurparameters. Overtuig jezelf van de ervaring, unieke service en ondersteuning.