Kleurmeting van eetbare plantaardige vetten
Pflanzliche Speisefette in festem Zustand, wie Kokosfett, Palmfett und Margarine, unterscheiden sich in Zusammensetzung und Verhalten bei Temperaturveränderungen. Während Kokos- und Palmfett von Natur aus fest sind, wird Margarine durch Emulgatoren und die gezielte Mischung aus pflanzlichen Ölen und gehärteten Fetten in eine streichfähige, feste Form gebracht. Sie enthält neben Fetten auch Wasser, Vitamine und manchmal Farbstoffe wie Beta-Carotin.
Farblich zeigen diese Fette teils deutliche Unterschiede: Kokosfett ist meist weiß und verändert seine Farbe kaum, Palmfett kann leicht gelblich sein. Margarine dagegen erscheint im kalten Zustand oft blasser und wird bei Zimmertemperatur intensiver gelb – besonders bei Sorten mit Beta-Carotin. Die Farbe gibt dabei Hinweise auf die Zusammensetzung, Frische und Qualität, kann sich aber auch durch Lagerbedingungen und Temperatur verändern.
Unsere Lösung für Speisefett:
ColorFlex L2
Compact colorimetrisch station
-
Veel meetopeningen
Diverse meetopeningen (13 mm, 19 mm, 25,4 mm, 31,8 mm) voor vele soorten monsters.
-
Compacte afmetingen
Met een gewicht van 2,75 kg en afmetingen van 16 cm (hoogte), 21 cm (breedte) en 24 cm (diepte) is de CFL2 de ideale partner in het laboratorium en de productie.
-
Geïntegreerde Essentials 2.0 QC-software
Visualisatie van kleurlocaties, spectrale curven, spectrale gegevens en PASS/FAIL met individuele toleranties.
-
45°/0°-geometrie
De CFL2 meet kleur zoals het menselijk oog het ziet. Elke dag opnieuw. Betrouwbaar en nauwkeurig.
-
In veel versies
De ColorFlex L2 is ook verkrijgbaar in de versies Tomato en Coffee.
-
Ongecompliceerd en nauwkeurig
Ondersteuning van Help Wizard. Verkort de trainingstijd, optimaliseert de workflow en verhoogt je productiviteit.
Toepassingsvoorbeeld:
De taak: De consistentie van margarine en andere plantaardige vetten maakt het niet mogelijk om ze gewoon op een diafragma te plaatsen voor kleurmeting, omdat hun consistentie niet 100% vast is, maar eerder pasteus of smeerbaar. Daarom wordt het soms moeizaam in meetcuvetten verspreid voor kleurmeting, die na de meting weer moeizaam schoongemaakt moeten worden. Dit soort monsterbehandeling is ingewikkeld, tijdrovend en eenvoudig te vermijden met de nieuwe ColorFlex L2. De oplossing Om de kleur van een margarineblok te meten, raadt HunterLab aan om ofwel een voorgesneden transparante draagfolie op de opening van de spectrofotometer te plaatsen of een petrischaaltje te gebruiken. De meting...
Meer informatie over dit onderwerp:
-
ColorFlex L2 brochure
Je lokale partner:
-
ELSCOLAB BV
-
Da Vincilaan 11 b
6716 WC
Ede Netherlands -
+31 (0)342 42 60 80
HunterLab wereldwijd:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Stel ons hier uw vraag...
Wilt u direct praten over uw aanvraag/staal? Bel ons op
We tonen je de oplossing voor kleurmeting voor jouw product.
Of vul gewoon het onderstaande formulier in.
Onze colorimetrie-experts helpen je graag!
De blog van HunterLab Europe
Alles wat met kleurmeting te maken heeft
Hoe de kleurkwaliteit van je voedsel optimaliseren met een spectrofotometer! De kleur van een voedingsproduct speelt een doorslaggevende rol bij de aankoopbeslissing. Consumenten en retailers hechten veel belang aan een aantrekkelijk uiterlijk, omdat dit de perceptie van versheid en kwaliteit beïnvloedt. Om kleurverschillen te minimaliseren en een consistente productkwaliteit te garanderen, is het gebruik van een spectrofotometer essentieel. Zo'n kleurmeetinstrument levert nauwkeurige,...
Colourimetry - Leer de basis van kleur en kleurwaarneming! In drie sessies van elk een uur legt...
Kleurbepaling van noten - van grondstof tot eindproductDe kleur van noten is een belangrijke...