Glazen cuvet van 64 mm gevuld met cacaopoeder met bijbehorende opening op de ColorFlex L2.
HunterLab adviseert de ColorFlex L2 spectrofotometer en het gebruik van een speciale 64 mm cuvet van optisch glas voor het meten van de kleur van cacaopoeder. Door het monster van onderaf door de bodem van het glas te meten, heb je een perfect vlak en homogeen meetoppervlak. De cuvetopening van de ColorFlex L2 zorgt er ook voor dat de cuvet altijd gecentreerd is boven de opening.
Poeders bestaan uit kleine deeltjes. Voor een uniforme kleurmeting moet een uniform oppervlak worden gecreëerd.
Vier monsters cacaopoeder: lichtbruin, middelbruin, donkerbruin? Het blote oog geeft geen betrouwbare kleurwaarden.
Daarom wordt een ruime hoeveelheid cacaopoeder in een ronde glazen cuvet van 64 mm geplaatst. Een voldoende laagdikte minimaliseert de effecten van invallend omgevingslicht en garandeert nauwkeurige metingen.
Tik de cuvet één keer kort op een hard oppervlak zodat het poeder een beetje bezinkt en plaats hem dan op het diafragma zodat het poeder door de glazen bodem van de cuvet gemeten kan worden. (Zorg ervoor dat er geen poeder op het diafragma komt!)
De kleurmeting wordt gestart met één druk op de knop en de gemeten waarden worden direct op het display weergegeven.
De accessoires:
- Glazen cuvet 64mm of petrischaaltje
- Cuvettenopening
Casestudie: Meetmethode – Kleurmeting van alternatief cacaopoeder
Lees onze casestudie “Kleurmeting van alternatief cacaopoeder” om te ontdekken hoe spectrale analyse met het ColorFlex kleurmeetapparaat Planet A Foods optimaal ondersteunt bij de kwaliteitsborging.
Vul de twee onderstaande velden in en we sturen je de casestudy als PDF!