Kan chocolade zonder cacao eruitzien – en smaken – als echte chocolade?
Met “ChoViva” heeft Planet A Foods een innovatief, duurzaam alternatief ontwikkeld dat niet alleen goed smaakt, maar er ook goed uitziet. Naast de sensorische eigenschappen van textuur en smaak is ook de typische chocolade kleur doorslaggevend voor de acceptatie door de klant.
Omdat “ChoViva” geen cacaobonen gebruikt, wordt de kleur gemaakt van geroosterd druivenpittenmeel – een bijproduct van de wijnproductie. Het probleem is dat dit meel erg donker is en dat subtiele kleurverschillen nauwelijks zichtbaar zijn voor het oog. Dit is precies waar de ColorFlex van HunterLab om de hoek komt kijken.
Het meet elke partij nauwkeurig en objectief, zelfs wanneer menselijke ogen hun grenzen bereiken. Als de kleur te licht of te donker is, kan de mate van roosteren van het druivenpitmeel onmiddellijk worden aangepast. Dit zorgt voor een stabiel, reproduceerbaar kleurresultaat dat voldoet aan de verwachtingen van de consument.
De ColorFlex kan eenvoudig worden geïntegreerd in het productieproces: Het monster wordt gevuld in een petrischaaltje of glazen kuvette en op de meetopening geplaatst – het enige wat je hoeft te doen is op een knop drukken. De afwijking van de doelwaarde verschijnt onmiddellijk op het display. Laboratorium of productie – zo eenvoudig kan kwaliteitscontrole zijn.
Een succesvol voorbeeld van hoe slimme technologie zoals de HunterLab ColorFlex de ontwikkeling van duurzaam voedsel ondersteunt – duurzaam, efficiënt en in lijn met de wensen van de consument.
Wil je precies weten hoe HunterLab Planet A Foods ondersteunt bij de kwaliteitsborging?
Download uw casestudy hier:
Casestudie: Meetmethode – Kleurmeting van alternatief cacaopoeder
Lees onze casestudie “Kleurmeting van alternatief cacaopoeder” om te ontdekken hoe spectrale analyse met het ColorFlex kleurmeetapparaat Planet A Foods optimaal ondersteunt bij de kwaliteitsborging.
Vul de twee onderstaande velden in en je kunt de casestudy downloaden als PDF!
Andere monsters die geanalyseerd kunnen worden met de ColorFlex:
De ColorFlex is niet alleen ideaal voor verschillende soorten poeders en meelsoorten, maar kan ook worden gebruikt om de kleur van pasta’s, patisserieën, sauzen en andere pasteuze en romige monsters uit de voedingsmiddelen-, farmaceutische en cosmetische industrie zeer nauwkeurig te bepalen.
Lees meer over de afzonderlijke metingen en neem contact met ons op als je geïnteresseerd bent in een live demo via Teams/Zoom enz. Onze technici laten je het apparaat graag zien.