Kleurmeting van cacao, cacaoproducten, chocolade
Producenten van ruwe cacao, verwerkers van cacaoboter en cacaopoeder en fabrikanten van chocolade en chocoladeproducten gebruiken instrumentele kleurmeting om te garanderen dat hun product van hoge kwaliteit en veilig voor de consument is.
Cacaopoeder is de basis voor veel verschillende producten zoals cacaomelkdranken, chocoladepuddingpoeder, cacaosnoepjes, cacaolikeur, cacaoglazuren en nog veel meer. De kleurmeetapparaten van HunterLab kunnen worden gebruikt om kleurreeksen te maken en zo snel en eenvoudig kwaliteitsverschillen vast te stellen. Naast cacaopoeder meten sommige gebruikers ook de cacaomassa of cacaobonen stroomopwaarts in het productieproces.
Onze oplossingen voor uw cacaoproducten:
ColorFlex L2
Compact colorimetrisch station
-
Veel meetopeningen
Diverse meetopeningen (13 mm, 19 mm, 25,4 mm, 31,8 mm) voor vele soorten monsters.
-
Compacte afmetingen
Met een gewicht van 2,75 kg en afmetingen van 16 cm (hoogte), 21 cm (breedte) en 24 cm (diepte) is de CFL2 de ideale partner in het laboratorium en de productie.
-
Geïntegreerde Essentials 2.0 QC-software
Visualisatie van kleurlocaties, spectrale curven, spectrale gegevens en PASS/FAIL met individuele toleranties.
-
45°/0°-geometrie
De CFL2 meet kleur zoals het menselijk oog het ziet. Elke dag opnieuw. Betrouwbaar en nauwkeurig.
-
In veel versies
De ColorFlex L2 is ook verkrijgbaar in de versies Tomato en Coffee.
-
Ongecompliceerd en nauwkeurig
Ondersteuning van Help Wizard. Verkort de trainingstijd, optimaliseert de workflow en verhoogt je productiviteit.
Aeros
Laboratoriumapparaat voor het meten van kleur en bruiningsgraad
-
Contactloze meting
De sensor detecteert het monster zonder contact en zonder door plastic of glas te hoeven meten.
-
Groot oppervlak
De roterende monsterplaat vangt 177,25 cm2 van het monster in 35 metingen in 5 seconden.
-
Geïntegreerde QC-software
De EasyMatch QC Essentials software voor kwaliteitscontrole is geïntegreerd in het apparaat en biedt alle benodigde kleurindices en meetwaarden.
-
Intelligente hoogteverstelling
De afstandssensor compenseert automatisch voor hoogteverschillen in onregelmatige monsters. -
Slimme gebruikersinterface
Uw meetresultaten kunnen eenvoudig worden overgezet naar bestaande LIMS- of SPC-systemen. -
Ongecompliceerd en nauwkeurig
Eenvoudige "one touch" metingen verminderen de trainingstijd, optimaliseren de workflow en verhogen uw productiviteit.
Toepassingsvoorbeeld:
Glazen cuvet van 64 mm gevuld met cacaopoeder met passend diafragma op de ColorFlex EZ. HunterLab adviseert de ColorFlex EZ spectrofotometer en het gebruik van een speciale 64 mm cuvette van optisch glas voor het meten van de kleur van cacaopoeder. Door het monster van onderaf door de bodem van het glas te meten, heb je een perfect vlak en homogeen meetoppervlak. De cuvetopening van de ColorFlex EZ zorgt er ook voor dat de cuvet altijd gecentreerd is boven de opening. Poeders bestaan uit kleine deeltjes. Voor een uniforme kleurmeting moet een uniform oppervlak gecreëerd worden. Vier monsters cacaopoeder: lichtbruin, middelbruin, donkerbruin? Het blote oog geeft geen betrouwbare...
Meer informatie over dit onderwerp:
-
Brochure "Kleurmeting van koffie, cacao en thee" (PDF)
-
ColorFlex L2 brochure
Je lokale partner:
-
ELSCOLAB BV
-
Da Vincilaan 11 b
6716 WC
Ede Netherlands -
+31 (0)342 42 60 80
HunterLab wereldwijd:
-
Europe / Middle East / Africa
HunterLab Europe GmbH
-
Dr.-August-Einsele-Ring 15
82418 Murnau
-
+49 8841 9464
-
Headquarters, North / South America
Hunter Associates Laboratory, Inc.
-
11491 Sunset Hills Road
Reston, VA 20190-5280
-
+1 571 470 6028
-
Asia-Pacific
HunterLab Asia Limited
-
Flat E, 13F Leahander Centre,
28 Wang Wo Tsai Street,
Tsuen Wan,
New Territories,
Hong Kong -
+852 2406 1723
Stel ons hier uw vraag...
Wilt u direct praten over uw aanvraag/staal? Bel ons op
We tonen je de oplossing voor kleurmeting voor jouw product.
Of vul gewoon het onderstaande formulier in.
Onze colorimetrie-experts helpen je graag!
De blog van HunterLab Europe
Alles wat met kleurmeting te maken heeft
Hoe de kleurkwaliteit van je voedsel optimaliseren met een spectrofotometer! De kleur van een voedingsproduct speelt een doorslaggevende rol bij de aankoopbeslissing. Consumenten en retailers hechten veel belang aan een aantrekkelijk uiterlijk, omdat dit de perceptie van versheid en kwaliteit beïnvloedt. Om kleurverschillen te minimaliseren en een consistente productkwaliteit te garanderen, is het gebruik van een spectrofotometer essentieel. Zo'n kleurmeetinstrument levert nauwkeurige,...
Colourimetry - Leer de basis van kleur en kleurwaarneming! In drie sessies van elk een uur legt...
Kleurbepaling van noten - van grondstof tot eindproductDe kleur van noten is een belangrijke...